Menu

Wat te doen bij een overlijden?

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende en moeilijk te hanteren ervaring in een mensenleven. Als we geconfronteerd worden met het verlies van een dierbare, dan ervaren we vaak intense en verwarrende emoties. Bij dergelijke momenten en gevoelens van verdriet, heeft men veel steun en begrip nodig. Daarnaast moet er op een heel korte tijd veel geregeld worden. Op deze momenten willen wij jullie bijstaan om op een persoonlijke manier afscheid te nemen. En de herinneringen van jullie dierbare verder te laten leven. Hier kunnen wij jullie bij helpen en begeleiden om op een correcte en serene manier afscheid te nemen.

Een arts moet eerst het overlijden officieel vaststellen en de nodige documenten invullen. Wij hebben deze documenten nodig om de overledene over te brengen naar het funerarium. In het funerarium zullen wij de overledene verzorgen en opbaren. Daarom is het ook aangeraden om de kledij klaar te leggen waarin jullie de dierbare graag opgebaard zouden zien.

U kiest zelf naar welk van onze funeraria de overledene wordt overgebracht. Mocht u de overledene liever thuis laten verzorgen, is dat ook mogelijk. De identiteitskaart, het rijbewijs en het eventuele trouwboekje van de overledene hebt u ook best bij de hand.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om de uitvaart te bespreken en de bijkomende praktische zaken te regelen.

Wat wij voor u kunnen doen

Op het afgesproken tijdstip komen wij bij u aan huis of u komt tot bij ons in het funerarium om alle aspecten van de uitvaart te regelen.

  • Het bespreken van het verloop van de uitvaart, gaande van de manier van lijkbezorging (begraving of crematie) tot de uitvaartplechtigheid.
  • Het opstellen en verzorgen van het rouwdrukwerk.
  • De aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand en het verzorgen van de benodigde attesten.
  • In het funerarium kunnen begroetingsmomenten worden afgesproken.
  • Bij een uitvaartdienst in de aula bespreken wij met u het concrete verloop en de invulling van de plechtigheid.
  • De verzorging van de burgerlijke/kerkelijke uitvaartdienst met ceremoniemeester, drager(s) en ceremoniewagen.
  • Zowel een uitvaartkist als een sierurne kan u in onze uitvaartwinkel verkrijgen.
  • De organisatie en bestellingen voor de koffietafel.

Rouwbloemstukken zijn zowel in zijde als in levende bloemen verkrijgbaar.

Ook tal van andere rouwartikelen zoals onder andere grafmonumenten, grafversieringen, gedenkspreuken, herinneringsjuwelen kan u in onze uitvaartwinkel verkrijgen.

Ontdek onze uitvaartwinkel

Grafstenen, urnen, bloemstukken en meer. Volledig naar wens.