toon menu

Afscheidsruimtes

  • Openingsuren
  • Op afspraak

De manier waarop wij afscheid wensen te nemen van onze dierbare is de laatste jaren enorm veranderd en geëvolueerd. Zo is het een halve eeuw geleden dat de pastoor één van de notabelen van een gemeente was. En de kerk de ontmoetingsplek bij uitstek voor heel het dorp. Niemand die zich toen een uitvaart zonder mis kon voorstellen.

Maar anno 2012 is het kerkbezoek zo terug gelopen, dat het niet meer vanzelfsprekend is dat de uitvaart in de kerk plaatsvindt. De aula is steeds vaker een alternatieve plek voor een afscheidsmoment.

Op deze alternatieve plek kan de familie op hun eigen manier en volgens hun eigen wensen afscheid nemen. Om aan deze behoeften en wensen tegemoet te komen, hebben wij onze funeraria uitgebreid met een aula te Zolder-Centrum, Houthalen-Oost en Heusden-Centrum.

In de aula’s kunnen jullie op jullie eigen persoonlijke manier, met eigen gekozen teksten, muziek en foto’s afscheid nemen van jullie dierbare. Wij begeleiden jullie hierin en werken samen met jullie een mooie afscheidsviering uit, waarbij de overledene centraal staat. Jullie bepalen zelf hoeveel jullie in handen nemen, een mooie tekst neerschrijven en zelf voordragen is niet iedereen gegeven. Tijdens de muziekstukken is er ook de mogelijkheid om foto’s te projecteren.

Want wat soms moeilijk met woorden gezegd kan worden, kan misschien door muziek en foto’s vertaald worden. Zodat jullie de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd, diep in jullie te prenten.

images/ontvangskamer-heusden.png

Fotogalerij Heusden

Ontdek onze uitvaartwinkel

Grafstenen, urnen, bloemstukken en meer. Volledig naar wens.