Door het coronavirus zijn wij genoodzaakt om een aantal richtlijnen die de regering, volksgezondheid en Uitvaartunie Vlaanderen ons opleggen te volgen. Meer info.
Menu

Richtlijnen Coronavirus

Beste families,

Zoals jullie weten zijn de maatregelen ten opzichte van het coronavirus versoepeld. Hiermede is onze dienstverlening ook reeds aangepast.

Bij het regelen van een uitvaart zijn wij genoodzaakt om de getroffen familie naar het funerarium te laten komen om afspraken te maken naar de uitvaart toe. Sinds heden wordt dit beperkt tot maximaal 4 personen van de nabestaanden, die dan ook 1,5 m van elkaar dienen te zitten, omwille van de social distancy. Ook het lichamelijk contact, zoals handen geven, dient nog altijd vermeden te worden.

De uitvaartdiensten mogen ondertussen uitgebreid worden tot maximaal 100 personen zolang men de social distancy kan garanderen. Hierdoor is er een beperking bij ons in de aula’s aangaande het aantal personen. In de aula te Zolder is er een maximum van 50 personen die aanwezig kunnen zijn tijdens de uitvaart. In de aula van Houthalen geldt er een beperking tot 40 personen. De uitvaartdiensten dienen steeds beperkt te worden tot maximaal 45 minuten.

Ondertussen is het terug mogelijk om publieke begroetingen te laten plaatsvinden. Maar men dient wel de huidige maatregelen te volgen. Er mogen maar 3 à 4 mensen samen in éénzelfde ruimte zijn, voor zover de regels van de social distancy dit toelaten. Vrienden en buren kunnen hun medeleven nog altijd online betuigen op onze website of via een kaartje.

Zowel tijdens de uitvaartdiensten, alsook de begroetingen zijn wij allen verplicht om een mondmasker te dragen.

Sinds 1 juli mogen wij ook terug koffietafels voor maximum 50 personen verzorgen. Dit dient beperkt te worden met tafels van 8 à 10 personen. Zo mag er tussen de tafels ook niet van plaats gewisseld worden, men mag zich alleen maar verplaatsen naar het sanitair. De bediening draagt gedurende de hele duur van de koffietafel een mondmasker.

De winkel zal terug op de normale uren open zijn. Ook hier gelden bepaalde maatregelen. Zo zullen bij het binnenkomen de handen ontsmet moeten worden. Er zou 1,5 m afstand gerespecteerd moeten worden tussen andere klanten en het winkelpersoneel. In de winkel mogen maar maximum 2 klanten gelijktijdig aanwezig zijn. Alsook hier is het dragen van een mondmasker verplicht.

Wij hopen dat deze crisis snel voorbij is en dat wij onze dienstverlening weer normaal kunnen laten verlopen.

WIJ BLIJVEN WEL TELEFONISCH BEREIKBAAR OP 011/53 64 59.

Alex, Evi, Anke, en team

Ontdek onze uitvaartwinkel

Grafstenen, urnen, bloemstukken en meer. Volledig naar wens.