Door het coronavirus zijn wij genoodzaakt om een aantal richtlijnen die de regering, volksgezondheid en Uitvaartunie Vlaanderen ons opleggen te volgen. Meer info.
Menu

Richtlijnen Coronavirus

Lieve families,

Zoals jullie weten zijn de maatregelen ten opzichte van het Corona Virus verstrengd. Dit was ook noodzakelijk om het virus zo min moeilijk te verspreiden. Hierdoor zijn onze maatregelen ook aangepast.

Bij het regelen voor een uitvaart: moeten wij de getroffen families nog altijd naar onze zaak laten komen om afspraken te maken naar de uitvaart toe. Maar sinds 18 maart 2020 moeten wij dit beperken tot 2 personen van de nabestaanden, die dan ook nog eens 1,5 m van elkaar moeten zitten, omwille van de social distancy. Ook al het lichamelijk contact, zoals handen geven moet vermeden worden.

De uitvaartdiensten mogen nog altijd zoals de vorige maatregelen in de kerk, alsook in de aula in besloten kring plaatsvinden.

Sensibiliseer de families om het beperkt te houden tot de naaste familie. Specificeer in overleg met de naaste familie wat besloten kring betekend: partner/echtgeno(o)t(e), kinderen en kleinkinderen, indien de ouders van de overledene nog leven, natuurlijk ook. Voor broers, zussen, schoonbroers en schoonzussen best even bespreken!

De uitvaarten dienen ook ingekort te worden en mag slechts bijgewoond worden door maximum 20 personen. Een eerbetoon is achteraf nog mogelijk op een later tijdstip na afloop van deze sanitaire crisis.

Zo moeten wij ook de laatste groet aan de overledenen in ons funerarium beperken, hiervoor dient altijd een afspraak gemaakt te worden. Op het aangegeven uur mag je maar maximum 1 uur in intieme kring (alleen de naaste familie) komen.

Er mag maar 2 à 3 mensen tegelijk in éénzelfde ruimte zijn, voor zover de regels van de social distancy dit toelaten.

Vrienden en buren kunnen hun medeleven altijd online betuigen op onze website of via een kaartje.

Tot op heden mogen wij geen nog altijd geen koffietafels verzorgen. Vanaf gisteren is onze winkel ook permanent gesloten tot nader order.

Wij hopen dat deze crisis snel weer voorbij is en dat wij onze dienstverlening weer normaal kunnen laten verlopen.

WIJ BLIJVEN WEL TELEFONISCH BEREIKBAAR OP 011/53 64 59.

Alex, Evi, Anke, en team

Ontdek onze uitvaartwinkel

Grafstenen, urnen, bloemstukken en meer. Volledig naar wens.